Időálló alumínium ablakokról

Időálló alumínium ablakokrólA fa vagy műanyag ablakokkal szemben több előnye is van az alumínium ablakoknak. A karbantartási igénye egészen minimális, és ehhez mérten mégis rendkívül hosszú távú megoldást jelenthetnek. Ki is mondható, hogy a háromféle anyagból készülő ablakok közül a legtartósabbak az alumínium ablakok. Így ha valakinek a legfontosabb szempontja a vásárlásnál a minél hosszabb távra tervezhetőség, akkor egyértelmű választás lehet az alumínium nyílászáró. Tehát ha például iskolára vagy irodaházra szereltetnek alumínium ablakokat, hosszabb távon egyértelműen jobb ár/érték arányúak lesznek a műanyag ablakokkal szemben, bár azok vásárlásnál olcsóbbak.


Az alumínium nyílászárók egészen egyedi stílust képesek a ház vagy lakás számára adni. A hosszú élettartam mellet nem kevés egyéb jó tulajdonságai is vannak. Például tetszőlegesen színezhető, abszolút korrózió álló, és nagyon energiatakarékos. Egy minőségi alumínium ablak lényegében hőhídmentes, és nemcsak külső elhatárolásra használható eredményesen, hanem belsőre is, hiszen nagyon jó hang- és hőszigetelő képességei is vannak. Egy épület tervezésekor akkor érdemes ezt a fajta nyílászárót választani, ha fontos az esztétikai megjelenítés, de a több éves értékállóság is fontos. A minőségi alumínium nyílászárók előállítói nagyon magas műszaki gyártástechnológiával, a felületkezelés változatosságával, a megmunkálás professzionalitásával és magas szinten ellenőrzött biztonsággal gyártják le nyílászáróikat.

Az alumínium alapanyagú nyílászárók másik nagy előnye, hogy lényegében bármilyen tulajdonságokkal ellátott üveg fogadására is képesek, legyen az hővédelemmel ellátott, hanggátló vagy napvédelmi, vagy akár nehéz biztonsági üvegezés. Mindezt rendkívül tág méretbeli határok között.

Nagyon igényes megjelenésű az olyan alumínium ablak, amelynél csak a külső védelmi réteget gyártják alumíniumból, viszont a belső, emberek által többet és közelebbről látott felületet meleg természetes hatású fából készítik el.

Végezetül az alumínium nyílászárók egyéb magas műszaki jellemzőit is említsük most meg, ami például a fém különböző ötvözéseivel elérhető sokoldalúságban jelenik meg, amelynek során minden egyes szerkezethez kiválasztható a körülményekhez legjobban illeszkedő alumíniumötvözet. Ezzel növelhet a teherbírás még hosszabb időintervallumokra, valamint az egyéb, fentebb már említett szempontoknak is még jobban meg tudnak felelni ezek a minőségi nyílászárók.

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004