Mit fontos tudnunk a műanyag nyílászárókról és annak beépítéséről?

Mit fontos tudnunk a műanyag nyílászárókról és annak beépítéséről?A nyílászárók megvásárlása előtt mindenképpen érdeklődjünk az üvegek hőátbocsátási értékéről, és semmiképpen ne válasszunk olcsóbb, de gyengébb hőszigeteléssel rendelkező műanyag nyílászárót, mert hosszabb távon többszörösen megtérülnek a jobb hőszigetelésű, de drágább nyílászárók többletköltségei.

Ha kiválasztottunk egy nagyon jó minőségű nyílászárót, akkor fontos arra is odafigyelni, hogy a beépítése is megfelelő legyen, ugyanis a beépítés nem megfelelő volta nagyban leronthatja a műanyag nyílászáró hőszigetelési tulajdonságait.

Egy műanyag nyílászáró ára általában tartalmazza a teljes tokszerkezetet az üvegekkel, a vasalattal és kilincsekkel. Tehát nem tartalmazza a kiszállítás díját, a beépítést, a párkányokat és egyéb kiegészítőket, például redőnyt vagy reluxát. Ez természetesen a minden szolgáltató esetében változhat.

Egy nyílászáró cseréje a megrendeléstől számítva két időtényezőből adódik össze, az nyílászárók legyártása kész lehet két hét alatt, de maximum hat hét lehet. Amikor kész a legyártás, egy időpont egyeztetés történik és a beépítés a legyeztetett időponttól számítva maximum két nap alatt kész kell legyen.

A nyílászásó beépítés napján reggel megérkeznek a szakemberek a helyszínre és majd az új nyílászárók elemeit a munkaterületre helyezik. Elkezdik a régi nyílászárók kibontását, majd ennek befejezése után megtörténik az újak beépítése. Ezután következik az ajtók ablakok megfelelő szigetelése, a párkányok felhelyezése, a takarólécek elhelyezése, majd ha az ügyfél redőnyt vagy egyéb kiegészítőt is rendelt, azok felszerelése.

A nyílászárók beépítésének idejére így érdemes felkészülni: a nyílászáró cserét érintő helyiségekben a tárgyakat és a padlót szükséges a portól védendő letakarni, valamint a nyílászáró közeli helyeket kiüríteni. Ha a ház vagy lakás előtt a parkolás nehézkes, akkor parkolóhelyet is szükséges biztosítani.

Panel épületek nyílászáróinak beépítése esetén kőműves munkálatokra nincs szükség. Viszont minden más épülettípus esetén szinte minden esetben megtörténik. Nem minden ablakcserét végző vállalkozás csinálja meg a cserét követő kőműves munkálatokat, ezt fontos előre megérdeklődni, és vagy a vállalkozó keres erre a munkára kőművest, vagy a megrendelőnek kell ezt elintéznie. Ezekre a munkálatokra azért lehet szükség, mert a csere során könnyen megsérülhetnek a falak és más burkolatok, de fontos hangsúlyozni, hogy ezek csak esztétikai munkálatok lehetnek.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004