Beltéri ajtók karbantartása

Beltéri ajtók karbantartásaAz igényesebb festett felületű vagy furnérozott ajtókat a legmodernebb technológiák felhasználásával felület kezelik. Ezeknek a felületeknek a tisztítását enyhén nedves vagy száraz puha anyagú ronggyal végezzük. Ha a szennyeződés erősebb, akkor minimális folyékony szemcsementes tisztítószer felhasználható. Soha ne használjunk súroló jellegű, savas vagy oldószert tartalmazó tisztítószereket, és soha ne dörzsöljük erősen. Bár a felületkezelés kitűnő, a ráfröccsenő vizet mégis töröljük le azonnal felszínről.

Ha a felület öregedni kezdene, akkor se használjunk a felújításhoz bútorápolókat, mert főként a viasztartalmú bútorápolók a fa nyitott pórusait könnyen eltömíthetik, valamint a felületeket mattá és zsíros hatásúvá tehetik.

 

Ha mégsem tudjuk elkerülni a bútorápolók használatát, ügyeljünk oda arra, hogy mindig nagyon egyenletesen és a pórusok irányában hordjuk azt fel lehetőleg vékonyan. Természetesen az ilyen ajtók felületét fokozottan érdemes védeni a mechanikai behatásoktól, mivel meglehetősen érzékenyek, sérülékenyek. Felázásnak soha ne tegyük ki őket, mert az negatív esetben akár deformációt is okozhat, tehát minden felmosásnál ügyeljünk oda, hogy a tok alja, és az ajtók alja ne érjen vízbe.

Az ECO típusú ajtóknak nagyon ellenálló a felépítésük, valamint magas higiénikus tulajdonságok jellemzik ezeket, így különösebb ápolást nem igényelnek. A kisebb szennyeződések könnyen eltávolíthatók egy tiszta nedves ruhával. Nagyobb és erősebb szennyeződések esetén használjunk sima szappanos vagy általános tisztítószerrel benedvesített ruhát.

 

<span style="f

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004