Könyöklő vagy párkány, és takaróléc

Könyöklő vagy párkány, és takarólécAz ablakok legnagyobb részéhez minden kereskedő tud olyan belső párkányt, vagy köznapibb néven könyöklőt ajánlani, amely tökéletesen passzol, mind méretében, mind színében, mind pedig anyagában a megvásárolni kívánt nyílászáróhoz, és természetesen a beépítés során sem lehet gond vele. A könyöklők úgy vannak kialakítva, hogy könnyen hozzá lehessen illeszteni a párkányt az ablak alsó profiljához. Így lesz a két elem esztétikus és teljesen egybefüggő. A belső párkányokat a karcosodás elkerülése érdekében erős fóliaburkolattal fedik be, ami hossz ideig tudja biztosítani a karcmentes felületet.

 

A külső párkányoknak már több követelménynek kell megfelelniük, nem elég, hogy pusztán szépek és karcmentesek legyenek. Jó hőszigetelő képességekkel kell rendelkezniük, stabilan kell állniuk és az időjárásnak is megfelelően ellent kell állniuk. Az illesztéseknek meg kell akadályozniuk mindennemű beázást is. Mivel ilyen nagyfokú követelményeknek szükséges megfelelniük, ezelőtt leginkább alumínium párkányokat használtak kívülre, de mára már a műanyag párkányok anyagának minősége is tökéletesen ellent tudnak állni a fent említett nehéz körülményeknek.

A takarólécek egyértelmű funkciója, hogy eltakarja a fal egyenetlenségeit, a hibákat, a hézagokat, tehát eltüntessen minden egyes esztétikát zavaró dolgot. Ha a tapétán, vagy a falfestésen esett volna valamilyen károsodás, annak elfedésére is jó megoldás. A legtöbb esetben a panellakások ablakcseréinél szükséges alkalmazni, mivel a panel építésű lakásokban a falak és az ablaknyílások is meglehetősen pontatlanok, így szinte minden egyes tokba beépítéskor látható mértékű illesztési hézagok maradnak hátra, amiket muszáj takaróléccel eltakarni.

 

A takarólécek PVC-ből készülnek, rendkívül könnyen hajlíthatóak, és egy nagyon erős öntapadó szalag van rajtuk. Az eltakarásra szoruló helyekre ezért nagyon könnyű a felhelyezésük, és teljesen tisztán megoldható. Fontos, hogy az új nyílászárók megrendelésénél ezen alkotórészek is a megfelelő minőségben, színben és mennyiségben szerepeljenek a szerződésben, később ne kelljen esetlegesen más anyagból és színből készült alkotórészekkel pótolni azokat. A legjobb, ha mindezeket a takarólécekkel együtt szakember helyezi fel, az egységes munka minősége és látványa mindenképpen megéri.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004