Biztonsági vasalattal és üveggel ellátott ablakok

Biztonsági vasalattal és üveggel ellátott ablakokMa már nemcsak az ajtók esetében keresik a vásárlók a biztonsági megoldásokat, hanem az ablakoknál is egyre nő a biztonság iránti igény. Mivel egy házba vagy lakásba szinte kizárólag a nyílászárókon lehet csak behatolni (igencsak kevesen próbálkoznak falbontással), a biztonság érdekében ezeket a nyílásokat muszáj megerősíteni.

Az utóbbi két évtizedben jelentősen megnőtt a többpontos biztonsági ajtókkal felszerelt ingatlanok száma, viszont az ablakok megfelelő biztonságára kevesen fordítottak figyelmet. Pedig egy betörőt kevéssé tarthat vissza egy biztonsági ajtó, ha az ablakon keresztül minden nehézség nélkül bejuthat a lakásba.

A biztonsági ablakoknál sem sokban más a védelmi rendszer megoldása, mint azt már a biztonsági ajtók esetében megszokhattuk. Itt is a legfontosabb szempont a több ponton való záródás elérése. Ha a műanyag nyílászárók erős biztonsági vasalattal vannak ellátva, akkor nagymértékben megakadályozható, hogy akár leemeléssel, megfúrással vagy felfeszítéssel próbálkozva bejuthassanak az illetéktelen személyek. Az ablakok kívülről történő kinyitását zárható ablak kilincsek alkalmazásával érhetjük el, ami abban az esetben is nagy segítség, ha netalán máshol bejutna egy betörő és az ablakon keresztül szeretné beengedni társait, de a zárható kilincsek miatt az nem sikerülhet neki. Több fajtáját is használják a biztonsági vasalatoknak, és ezek beszerelése akár utólag is megoldható.

De természetesen a keretek biztonsági vasalatokkal való megerősítésén kívül az ablakok üvegezését is meg kell erősíteni, hiszen azok e nélkül meglehetősen keveset érnének. A biztonsági üvegeket arra kísérletezték ki, hogy a betörési próbálkozásoknak szinte teljes mértékben ellenálljanak. A hagyományos és a biztonsági üvegek között külsőleg látható különbség nincs, teljesen átlátszóak, torzítás mentesek, a megfelelő biztonságot észrevétlenül tudják nyújtani. Ezeknek az üvegeknek több biztonsági fokozatuk van, ezeket különböző tesztekkel rangsorolják, egy olyan biztonsági üveg, amelyet a tesztek alatt harmincszor kell egy bizonyos erővel megütni, hogy egyáltalán rés keletkezzen rajta, már bármely betörő próbálkozását teljes mértékben képes meghiúsítani, hiszen mely behatoló folytatná a hangos betörési ütéseket a második és harmadik próbálkozás után, ha semmit sem ért el vele addig.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004