Nem jelent gondot az ablakcsere télen sem

Nem jelent gondot az ablakcsere télen semSokan gondolják azt, hogy az új nyílászárók beépítését nem lehet megoldani a téli évszakban. Ez azonban koránt sincs így. Számtalan esetben végzik el az ablakcserét télen is, nem kell arra számítani, hogy a lakás túlzottan áthűlne, és a szigetelés minősége is pontosan ugyanolyan jó lesz, mintha bármely más évszakban történt volna a beszerelés.

Így ha valakinek csak ősszel vagy télen fordulna meg a fejében, hogy ideje lenne rosszul záródó régi nyílászáróit új korszerűekre cseréltetnie, viszont úgy gondolja, hogy ezzel meg kell várnia a tavasz már melegebb időszakait, nyugodtan megváltoztathatja lényegében hibás álláspontját, és megrendelheti új nyílászáróit és a beépítésüket is. Már csak azért is érdemes ezt mihamarabb végrehajtania, hiszen így még hamarabb élvezheti a új ablakok és/vagy ajtók által nyújtott komfortot, és nem utolsósorban a nagy mértékű energiamegtakarítást.

Ráadásul a téli ablakcserének előnyei is lehetnek, mivel ebben az időszakban a forgalmazók is kevesebb nyílászárót adnak el, és a beépítést végzőknek is kevesebb a munkájuk, ezáltal lehetőség nyílik akciósan megvenni az új ablakokat, és a beépítőknél is el lehet érni némi kedvezményt. A téli ablakcserével a spórolás tehát két módon is megjelenik, egyrészt a téli fűtési költségek csökkennek, másrészt a nyílászárók árai és a beépítés költségei is kevesebbek lehetnek. Általában a késő őszi és téli időszakokban a forgalmazók az új nyílászárók áraiból akár 30 százalékot is elengednek, tehát a megtakarítás csak ezen a tételen több tízezres, de akár százezres is lehet. Ha a kereskedő olyan, még ajándék redőnyt is kaphatunk az ablakokhoz, de az is előfordult már, hogy vállalták a nyílászárók beépítését.

A téli ablakcserét úgy végzik a szakemberek, hogy csak egy helyiségre koncentrálnak, és ha az már zárható állapotban van, akkor haladnak tovább a következő helyiségre. Így a lakás semmiképpen sem tud kihűlni. A panel házakban megy leggyorsabban a bontás és a beszerelés az épület egyszerűségéből adódóan.

Ha már a tél hidegebb időszakai előtt kicseréltetjük ablakainkat, akkor már abban az idényben megérezhetjük a pénztárcánkon a 20 – 30 %-os energiamegtakarítás okozta megtakarításokat, és természetesen a lakás komfortosabbá válását. A téli ablakcsere mindössze abban különbözik a nyáritól, hogy ilyenkor speciális télen is alkalmazható szigetelőanyagokat használnak a beépítők.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004