Mi a különbség a műanyag ablakok között

Mi a különbség a műanyag ablakok között? A minőségi műanyag ablakok, azok minőségi alap anyagból készülnek és minőségi vasalattal vannak ellátva, (míg a gyengébb minőségűek nem). A nálunk vásárolt műanyag ablakok alap biztonsági vasalattal vannak ellátva (a műanyag ablak alsó részén 1 db gombafejes záródási pont), Az ablakok biztonságát tovább lehet fokozni WK 1-es, WK 2-es, vagy WK 3-as ellenállási osztályig sorolható vasalattal (melyről a Vasalatok menü pontban tájékozódhat).

Egy jobb minőségű műanyag ablak minimum 1.0 üveggel van szerelve. Műanyag távtartóval is szerelhetjük. Az üvegek hőszigetelési tényezőjét lehet növelni 3 rétegű üvegezéssel, melyek UG= 0,8W/m2k -tól egészen UG 0,5W/m2k-ig javítható argon gáz készítésével, mely magasan megállja a helyét a passzív ház elvárásainak. Ez a hőszigetelési érték kripton gáz esetén tovább javítható. Szerelhetjük műanyag ablakokat biztonsági üveggel, hővédő üveggel, vagy katedrál üveggel is, (melyről az Üvegek menü pontban tájékozódhat).

Nem mindegy az sem, hogy a műanyag ablakok milyen gumival készülnek, szélső gumitömítéssel, vagy közép gumitömítéssel. A középgumi tömítéses az jobb, a legjobb gumitömítés az EPDM alapanyagból készül (a gyengébb minőségű Pvc alapanyagból, az EPdm alapanyag télen nyáron, megállja a helyét, míg a pvc alap anyag az nem, mert a hőingadozást nem bírja.

Az sem mindegy, hogy milyen vasat tesznek az ablakokba, Ezt a gyártó a műanyag ablakok méreteihez határozza meg, Nem mindegy milyen körülmények határozzák meg a műanyag ablakok beépítését (mekkora a szélnyomás, (Balaton parton nagyobb, az esőzés vízszintesen történik, nagy szélnyomás esetén, célszerű, nagyobb víz zárású ablakot választani (Pl. közép tömítéses, vagy közép vízgátast.).

Nem mindegy az sem, hogy milyen az ablakok formája, egyenes szárnyú vagy vízvetős szárnyú. A vízvetős szárny jobban véd a beázástól.

Az sem mindegy milyen a fénye az ablak profilnak, Mennyi uw stabil anyagot tettek bele az alapanyagba, a profil megmunkálása egyenletes vagy a gyengébb minőségű műanyag ablak profil, enyhén csíkozott, nem szép a színe, egy idő után elveszti a színét.

Az sem mindegy, hogy a műanyag ablakokat milyen gyártó gyártja. Milyen tapasztalattal rendelkezik! Ez hosszú idők után mindig javul, természetesen, a gyártósoroknak is meg kell felelniük, a maikor elvárásainak, a pontosság végett automata szabászgép, négyfejes hegesztőgép, cnc sarok tisztító gép, ez fontos, mert az az ablak, amelyik nem méret pontos az télen-nyáron beállításra szorul (természetesen, hogyha az ablakokról kapunk szállítói megfelelőségi nyilatkozatot, mennyi a garancia, sokat számit a beépítési mélység is.

Minél nagyobb a műanyag ablakok beépítési mélysége az annál jobb hiába növelik a kamra számot, hogy ha a beépítési mélység az nem nő. Természetesen, azt mindenki maga dönti el, hogy milyen típusú műanyag ablakokat választ, de mi azt valljuk, hogy a jobb az gyorsan megtérül.

Mielőtt döntene, sokan vannak, akik az alacsony műanyag ablak árakkal akarnak vevőket szerezni, csak sajnos az olcsó ablak ár általában gyengébb minőséget is jelent. Pedig van, amikor az olcsó lesz a drágább. Mert, a műanyag ablakoknak több évtizedig helyt kell állniuk.

Még egy fontos szempont, hogy milyen szakértelemmel rendelkeznek, Akár a felméréskor vagy a beépítéskor, mert a beépítéskor dől el minden.

Érdeklődjön több ablakosnál mielőtt műanyag ablakot vásárolna. Sajnos volt már rá példa, ahol gyengébb minőségű ablakot kellett kicserélnünk jó minőségű műanyag ablakra és volt már példa arra is, ahol nekünk kellett befejeznünk mások után a munkát, pedig ott egy nagyon jól elkészített műanyag ablakot építettek be, hozzá nem értő beépítők.

Mi kell ahhoz, hogy minden jó legyen? Ne csak az ár legyen kedvező?
1. Műanyag ablakok minőségi anyagból készüljenek
2. Jó minőségű vasalat
3. Jó minőségű gumitömítés műanyag ablakokban
4. Pontos felmérés
5. Jó műanyag ablakgyártó sor
6. Pontos határidő
7. Szakszerű beépítés
8. Garancia, amit be is tartanak

 Ezeket a szempontokat jó, ha figyelembe veszi vásárlás előtt, mert sajnos sokan az alacsony műanyag ablak árakkal szereznek vevőket úgy, hogy gyenge minőségű műanyag ablakot adnak el, vannak olyanok is, akik a rossz minőségű műanyag ablakot adják drágán és egy idő múlva fog rájönni, hogy rosszul döntött.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004