Hőszigetelés javítás árnyékolástechnikai eszközökkel

Hőszigetelés javítás árnyékolástechnikai eszközökkelAz új nyílászárók beépítése után a házak és lakások hőszigetelését még tovább növelhetjük különböző árnyékolástechnikai eszközök felszerelésével. Például egy jól megválasztott külső redőnnyel nemcsak a bejutó fény mennyiségét tudjuk szabályozni, hanem plusz hőszigetelő rétegként is funkcionálhat.

Míg a régi típusú fa redőnyöket főként csak az építkezés során lehetett elhelyezni, addig az újabb, korszerű redőnyöket már utólag is be lehet építeni. A régi nehéz fa redőnyök kevéssé tudtak hőszigetelő tulajdonságokat felmutatni és a hangszigetelésük sem volt a legjobb. Ma már egy jól megtervezett műanyag redőny is jobban teljesít ezeken a területeken, ráadásul árban is is sokkal kevesebb költségeket jelentenek.

Az új műanyag redőnyök üreges lamellákkal rendelkeznek, amik az műanyag ablakok kamrás kiképzéséhez hasonlatosan nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A tömegük is lényegesen kisebb, és ezzel a kézi vagy motoros mozgatásuk is sokkalta könnyedebb. Az egymásra csúszó lamellákat úgy alakították ki, hogy leengedett, zárt helyzetben teljes sötétséget tudjanak biztosítani.

De nemcsak a műanyag alapanyagú redőnyöket fejlesztik a kornak megfelelőn, az alumínium redőnyök további előnyökkel is szolgálhatnak. Tartósság tekintetében egyértelműen nincs versenytársuk, anyagukból kifolyólag is sokkal erősebb és merevebb kialakításúak, emiatt még a biztonság terén is magasabb kategóriát képviselnek, hiszen ember legyen a talpán, aki egy alumínium redőnyt be tud törni. Mindezeken túl a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben is magasabb szintű ellenállásra képesek, a káros UV sugarak elszíneződést hosszú használat mellett sem tudnak okozni, repedések és törések sem keletkezhetnek rajtuk, és eldeformálódás sem fordulhat elő.

A ami építési trendeknek csak ez a redőnytípus tud elfogadhatóan megfelelni, hiszen az egyre szélesebb ablakokra más anyagból lényegében nem is lehet redőnyt készíteni.

Ettől függetlenül, ahogy a fa ablakok sem mentek ki a divatból, a fa redőnyöket is keresik. A gyártók reagáltak is erre az igényre, és a megtervezésnél, valamint az elkészítésnél csak a legjobb minőségű fa anyagokat használják fel, és olyan felületkezeléssel látják el, amivel a régi redőnyökhöz képest sokkal hosszabb ideig válnak használhatókká.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004