Hogyan történik a megrendelés és a beépítés beltéri ajtók esetében

Hogyan történik a megrendelés és a beépítés beltéri ajtók esetébenAhogy az ablakok, úgy a beltéri ajtók beépítését is meglehet oldani utólagosan is a gipszkarton szerkezetektől a hagyományos kialakítású falakig. Az új beltéri ajtók kiválasztásnál az esztétikai tényezőt is alaposan érdemes megfontolni, hiszen ezeket a nyílászárókat mindennap több alkalommal is látjuk, mint ahogy bútorainkat is, ráadásul a beltéri ajtókat soha nem fogjuk elfüggönyözni, ami az ablakok esetében sűrűn előfordul.

A beltéri ajtók legyártásához elengedhetetlenül szükséges, hogy a falnyílásról pontos méretek álljanak rendelkezésre, és a legjobb, ha ezeket a méréseket szakemberek végzik el a helyszínen. Az ajtók működésének zavartalan biztosítása érdekében nemcsak a falnyílás jellemzőivel kell tisztában lenniük, fontos, hogy a burkolatok kifutása is megfelelően rögzítve legyen.

A beltéri ajtók használatakor azoknak falba ütközniük nem semmiképpen nem szabad, az illeszkedéseknek tökéletesnek kell lenniük, és az alsó részüknek a burkolattól való távolságát is megfelelően biztosítani kell. A beépítés során létrehozzák az úgynevezett falfüleket, amelyek a keretek befogadásához szükségesek, fontos, hogy az elektromos kapcsolók ettől minimum 5 centiméter távolságban legyenek.

Mielőtt a szakemberek a beépítést megkezdenék, a beltéri ajtókat ki kell szállítani a helyszínre. Ezeket a legyártás után alkotó részeik szerint laposan becsomagolják, ami az esetek többségében három különböző csomagot jelent (ajtólap, tok és tokborítás). Amennyiben az ajtók kiszállítása a tényleges beépítés előtt már napokkal korábban megtörténne, a tárolás szabályait maradéktalanul tartsuk be. A termékek elhelyezését mindig vízszintesen kel megoldani több pontos alátámasztás alkalmazásával, és arra kell még nagyon vigyázni, hogy ne érje azokat semmilyen eredetű nedvesség.

Ahhoz, hogy a beépítést zavartanul megkezdhessék a gyakorlott szakemberek, a munkaterületet az útmutatásai alapján megfelelően elő szükséges készíteni. Ez főként abból áll, hogy a falnyílás közelében ne legyenek a munkákat esetlegesen akadályozó tárgyak, valamint a tárolás helyéről is szabad útvonalat kell biztosítani az alkatrészek oda vitelére. A munkaterület legyen tiszta, és a közvetlen közelben más építőipari tevékenységek ne történjenek. Védjük meg a burkolatokat az esetleges fizikai behatásoktól, például a karcolásoktól. Ezeken kívül a szakemberek egyéb dolgokra is felhívhatják a figyelmet.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004